فرمایشات مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌ای مد ظله العالی، درباره قضیه غزه

 

 

 

 

بخشی از بیانات مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌‌ای، در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی

 

علم مسئولیّت‌آور است، مثل همه‌ دارایی‌های دیگر، مثل همه‌ ثروت‌های دیگر. دارایی مسئولیّت‌آور است؛ دارایی فکری، دارایی مالی، دارایی قدرت، اینها همه مسئولیّت‌آور است. هر دارایی‌ای که خدای متعال به شما داده، در قبالش مسئولیّتی گماشته و قرار داده؛ علم هم از جمله‌ همین دارایی‌های ارزشمند است. [شما که] علم دارید، این علم، شما را مسئول می‌کند. «مسئول می‌کند» یعنی چه؟ یعنی باید، هم از علمتان به نفع مردم استفاده کنید، هم از اعتباری که این علم به شما داده به نفع مردم استفاده کنید. گاهی یک عالم می‌تواند از اعتباری که در جامعه دارد، در زمینه‌ای غیر از زمینه‌ علم خودش و تخصّص خودش به سود مردم استفاده کند. این مسئولیّت هست. شما اگر در دانش هسته‌ای، دانش پزشکی، فیزیک، مدیریّت یا هر دانش دیگری یک رتبه‌ علمی‌ای به دست آوردید، این طبعاً برای شما در هر دو جهت مسئولیّت ایجاد می‌کند؛ یعنی هم خود آن دانش در خدمت به مردم باید قرار بگیرد و هم آن اعتباری که شما به‌ خاطر این علم پیدا می‌کنید. این جمله‌ معروف امیرالمؤمنین (علیه السّلام) در این زمینه، حرف را تمام می‌کند: «و ما اخذ الله علی العلماء الّا یقرّوا علیٰ کظّة ظالمٍ و لا سغب مظلوم(1)»؛ یعنی خدای متعال این تعهّد را از علما گرفته، از دانشمندان گرفته که در این زمینه تحمّل نکنند «کظّة ظالم» و «سغب مظلوم» را؛ نباید تحمّل کنند پرخوری ستمگر و گرسنگی ستمدیده را؛ الّا یقرّوا. باید عکس‌العمل نشان بدهیم، واکنش نشان بدهیم. امروز، در قضیّه‌ غزّه، این [وظیفۀ] واکنش بر دوش همه‌ی ما وجود دارد؛ باید واکنش نشان بدهیم؛ عدّه‌ای گرسنه‌اند، عدّه‌ای زیر بمبارانند، عدّه‌ای دارند صدتا صدتا به شهادت می‌رسند. در این جبهه‌بندی‌های متعدّدی که وجود دارد در سطح جهان، در سطح کشور، عالم ــ چه عالم دانشگاه، چه عالم حوزه ــ باید اوّلاً تلاش کند حق را بشناسد، حق مشخّص بشود، در کنار حق بایستد؛ بی‌تفاوتی، نگاه کردن بی‌تفاوت، برای عالم و دانشمند جایز نیست.

 

در قضیّه فلسطین، آنچه جلوی چشم همه دنیا است جنایت نسل‌کشی رژیم غاصب است؛ این را همه دنیا دارند مشاهده می‌‌‌کنند. مسئولین بعضی از کشورها که با مسئولین کشور ما صحبت کردند، در دفاع از رژیم غاصب صهیونیستی، اعتراضشان این بوده که چرا فلسطینی‌ها غیرنظامی‌ها را کشتند. اوّلاً این حرف، خلاف واقع است؛ یعنی اصلاً اینهایی که در شهرکها و مانند اینها هستند غیر نظامی نیستند، همه مسلّحند. حالا گیرم غیرنظامی [باشند]؛ چه تعداد غیر نظامی کشته شدند؟ صد برابر آنها را الان این رژیم غاصب از زن و بچّه و پیر و جوان غیر نظامی دارد می‌کشد. داخل این ساختمان‌های غزّه که نظامی‌ها ساکن نیستند ــ نظامی‌ها جاهای خودشان هستند، آنها هم می‌دانند ــ اینها همین مردمند. مراکز پرجمعیّت را انتخاب می‌کنند و می‌زنند. فلسطینی‌ها در غزّه، در همین چند روز، چند هزار [نفر] تا حالا کشته داده‌اند! این جنایت جلوی چشم همه مردم دنیا است. اینها باید محاکمه بشوند؛ دولت غاصب رژیم صهیونیستی امروز قطعاً باید محاکمه بشود؛ آنها باید محاکمه بشوند، دولت آمریکا هم بایستی مسئولیّت خودش را در این قضیّه بشناسد.


آن‌طوری که اطّلاعات متعدّد به ما می‌گوید، سیاست جاری این روزها، یعنی همین هفته اخیر داخل رژیم صهیونیستی را آمریکایی‌ها دارند تنظیم می‌کنند؛ یعنی سیاست‌گذار، آنها هستند و این کارهایی که دارد انجام می‌گیرد سیاست‌ آمریکایی‌ها است. آمریکایی‌ها مسئولیّت خودشان را مورد توجّه قرار بدهند؛ مسئولند. بمباران‌ها باید فوراً قطع بشود. ملّت‌های مسلمان عصبانی‌اند، جدّاً عصبانی‌اند؛ نشانه‌هایش را شما دارید می‌بینید: اجتماعات گروه‌های مردم، نه فقط در کشورهای اسلامی، [بلکه] در لس‌آنجلس، در هلند، در فرانسه، در کشورهای اروپایی؛ در کشورهای غربی، مردم اجتماعات میکنند ــ مسلمان و غیر مسلمان ــ در کشورهای اسلامی هم که روشن است. مردم عصبانی‌اند. اگر چنانچه این جنایت ادامه پیدا کند، مسلمانها بی‌تاب میشوند، نیروهای مقاومت بی‌تاب میشوند، دیگر کسی جلوی اینها را نمیتواند بگیرد؛ این را بدانند. [بعد،] از کسانی توقّع نکنند که «نگذارید فلان گروه، فلان کار را بکند»؛ کسی نمیتواند جلوی اینها را بگیرد وقتی بی‌تاب شدند؛ این یک واقعیّتی است که وجود دارد. البتّه رژیم صهیونیستی هر کار هم بکند، جبران شکست مفتضحانه‌ای را که در این قضیّه خورد نخواهد توانست بکند.

 

پی نوشت:

  1. علل‌الشّرایع، ج ۱، ص ۱۵۱

 

 

-----------------------------

  

https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=54139

 

{author_name}
تصویر نویسنده :