مدارس تابستانی 1401
گزارش خبری هفتمین دوره مدارس تابستانی سلامت و دین
هفتمین دوره مدارس تابستانی سلامت و دین با حضور 120 نفر از دانشجویان سراسر کشور در دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.
این دوره آموزشی برای هفتمین سال پیاپی و پس از دو دوره برگزاری به صورت مجازی، امسال به صورت حضوری در تاریخ 22 تا 26 مرداد ماه برگزار شد. دانشکده سلامت و دین با همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم پذیرای دانشجویان رشته های علوم پزشکی از سراسر کشور بودند.
مدارس تابستانی سلامت و دین شامل چهار دوره مجزا با عناوین «مدرسه فقه پزشکی»، «مدرسه اخلاق پزشکی»، «مدرسه تاریخ علوم پزشکی» و «مدرسه سلامت معنوی» بود که با هدف آموزش محتواهای مرتبط با سلامت و دین به دانشجویان مقاطع کارشناسی و دکترای حرفه ای، در طی چهار روز متمادی همراه با برنامه های تفریحی و زیارتی برگزار شد.
در افتتاحیه این دوره، پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، خانم دکتر حیدری، رئیس دانشکده سلامت و دین ضمن خوشامدگویی به اساتید، مدعوین و دانشجویان شرکتکننده، اهداف برگزاری این دوره آموزشی را تشریح و بیان نمود که باید در این دنیا با اعمال خود در جهت رشد و بهرهمندی از آخرتی نیکو حرکت کنیم و بدین منظور نیاز به نهادینه ساختن آموزه های دین در درونمان داریم. دکتر حیدری به نقش تسلیم بودن در برابر ولی و آگاهی از وظیفه خود در این دنیا اشاره کرد و اظهار داشت: برگزاری این دوره در راستای کشف وظیفه خود به عنوان یک بنده فعال در حوزه سلامت است.
در ادامه آقای دکتر مصری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم مهمترین نیازها و خواستههای حاکمیت را حقیقتجویی، رفع نیازهای جامعه، عمیقشدن و رسیدن انسان به مرحلۀ بندگی، توجه به علوم نافع و تغییر بنیادی در علوم و دانشگاهها برشمرد.
دکتر مصری ضمن اشاره به اهمیت موضوع اخلاق در تمام ابعاد دانش از جمله آموزش و پژوهش، تربیت دانشجویانی اخلاقمدار و مطالبهگر را خروجی شایسته دانشگاه دانست و بر نقش برگزاری دورههایی همچون دوره مدارس تابستانی سلامت و دین در این راستا تأکید نمود.
سخنران مدعو این برنامه حجت الاسلام و المسلمین زمانی، معاون امور اجتماعی و سیاسی مرکز مدیریت حوزههای علمیۀ سراسر کشور، در سخنان خود به جایگاه دین در سلامت و استفاده صحیح از احادیث مرتبط اشاره نمود و اظهار داشت: پیکرۀ اصلی دانش را دو رشتۀ دانش ادیانی و دانش ابدانی تشکیل میدهد.
دانشجویان پس از تجدید میثاق با شهدای گمنام در پردیس دانشگاه علوم پزشکی قم، اولین روز آموزشی خود را در کلاس های آموزشی مربوطه آغاز نمودند. در بعد از ظهر همان روز نشست عمومی با عنوان «ازدواج: چرا و چگونه؟» به صورت مناظره، با حضور حجت الاسلام و المسلمین شفیعی به عنوان استاد موافق و سرکار خانم دکتر احمری طهران به عنوان استاد مخالفنما و جناب آقای دکتر هادی به عنوان داور، برگزار شد که بسیار مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت. در ادامه دانشجویان در برنامه زیارت حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) همراه با آیین غبارروبی حرم شرکت کردند و شام را میهمان سفره کریمه اهل بیت (سلام الله علیها) بودند.
در روز دوم این دوره پس از کلاسهای تخصصی هر مدرسه دو نشست عمومی همزمان با عنوانهای «مهارت های ارتباطی با رویکرد دینی» با تدریس جناب آقای دکتر مهکام و «آشنایی با پایگاههای اطلاعاتی و نرمافزارهای مرکز تحقیقات علوم اسلامی(نور)» با تدریس استاد سید احمد الحسینی برگزار شد و دانشجویان بر اساس علاقهمندی خود از این جلسات بهره بردند.
در روز سوم، دانشجویان طبق برنامه از پیش اعلام شده در کلاسهای تخصصی خود و نیز نشست عمومی «ایدهپردازی در حوزه سلامت و دین با رویکرد پژوهشی و فناورانه - ارائه مقالات و پژوهشهای منتخب» با تدریس خانم دکتر احمری طهران و خانم دکتر طاهری خرامه شرکت کردند. سپس برنامه زیارت حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) و حضور در مسجد مقدس جمکران همراه با شرکت در مراسم دعای توسل برگزار شد و پس از صرف شام در جمکران، آماده آخرین روز از مدرسه و به پایان رساندن این دوره شدند.
در روز چهارم پس از یک نشست تخصصی، مدیران مدارس در جلسهای با دانشجویان به جمعبندی کل دوره و نظرسنجی در مورد کیفیت محتوا و نحوه برگزاری دوره پرداختند.
لازم به ذکر است که جهت تعمیق مطالب علمی ارائه شده در دوره دانشجویان ملزم به تکمیل فرمهای بازاندیشی مرتبط با هر مدرسه در طول دوره بودند و مدیران مدارس نتایج این بازاندیشیها را بررسی می کردند.
در انتها دانشجویان پس از دریافت گواهی حضور و هدایای خود و نیز ثبت عکسهای یادگاری به سمت شهرهای خود عزیمت کردند.